Contact  |  Nieuws  |  Over ons  |  LinkedIn

Bretech nieuws


Onlangs heeft Bretech Roestvast Staal een rvs transportband gebouwd voor een bedrijf werkzaam in de voedselverwerkende industrie. De transportband is uitgevoerd als trog- knik transporteur. De unieke eigenschap van de opgeleverde transportband is de trog, welke volledig doorloopt in de knik.

transportband rvs trogvormig met knik


Over het bedrijf


Bretech Roestvast Staal heeft deze transportband geproduceerd voor een bedrijf welke een plakkerig bulkgoed verwerkt. Er wordt gewerkt met moderne geautomatiseerde systemen zodat aan alle kwaliteitseisen binnen de voedingsmiddelen industrie wordt voldaan. Bretech Roestvast Staal heeft in het verleden al meerdere opdrachten mogen uitvoeren voor dit bedrijf en heeft in het verleden reeds een deel van de productielijn geleverd.

 

Unieke eigenschappen


In samenwerking met de klant heeft Bretech een oplossing gezocht op de bulkgoederen op te voeren naar een wasinstallatie. De transportband overbrugt een looproute in de productiehal waardoor het laatste deel vlak moet verlopen. Dit om te voorkomen dat de transportband een obstakel vormt tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Om dit te realiseren heeft Bretech een speciale constructie ontworpen om de trogband uit te voeren met een knik. De transportband is bevestigd met een ophangconstructie en wordt niet ondersteund door poten of wielen. Voor de dagelijkse werkzaamheden hangt de transportband op de juiste hoogte, in het geval van incidentele werkzaamheden kan de band wordt opgehezen door middel van het aangebrachte hijssysteem. Ook is deze uitgevoerd met een inschuifbaar snelontspannings systeem. Door dit systeem te implementeren kan de transportband gemakkelijk worden gereinigd en verloopt het onderhoud sneller.

 

Over Bretech Roestvast Staal


Bretech Roestvast Staal is gespecialiseerd in RVS transportsystemen voor gebruik in onder andere de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en chemische industrie en verwerkt uitsluitend RVS en aluminium.

Bretech is gespecialiseerd in de volgende producten en diensten.


Wilt u meer informatie over rvs transportbanden of de overige producten en diensten? Neem contact met ons op via het contactformulier of per telefoon.