Dekselsluitsystemen

Bretech levert maatwerk in transportbanden

De dekselopvoer- en dekselsluitmachines van Bretech Roestvast Staal zijn uitgevoerd in RVS en kunnen in elke bestaande productielijn worden ingepast. Ook het open draaien, het gecontroleerd legen en vervolgens uitblazen van potten behoort tot de mogelijkheden. De systemen voldoen aan de HACCP en Safety Food normen en zijn 24 uur per dag inzetbaar.

Samengesteld naar uw wensen
De dekselsluitmachine is er in een eenkops model en een meerkoppige variant. Beide werken volgens het pick and place systeem, waarbij de deksel of dop in de kop wordt opgenomen en op de pot gedraaid.

De eenkops dekselsluitmachine heeft een capaciteit van 1500 sluitingen per uur. De dekselsluitmachine heeft alle bewegende delen boven de baan en is over een bestaande band heen te plaatsen. De meerkoppige dekselsluitmachine is van het rondlooptype en heeft een capaciteit van circa 1000 sluitingen per kop per uur. De dekselsluitmachine wordt uitgevoerd met 3, 6 of 9 koppen.

Voordelen van Bretech dekselsluitmachines
De dekselsluitmachines van Bretech werken op zwaartekracht, met elektrische of elektronische controlefuncties en kenmerken zich door een rustige loop en daardoor laag geluidsniveau. De bewegende delen zijn zoveel mogelijk boven de sluitkoppen geplaatst in verband met vervuiling en schoonmaakactiviteiten.

De machines zijn uitgerust met diverse beveiligingen. Zo zijn de machines beveiligd tegen mechanische overbelasting, het openen van een deur en foutieve bewegingen binnen de machine. Wanneer de aanvoer van deksels stopt worden de potten tegengehouden. Zonder pot stopt de machine.

Dekselsluitsysteem en opvoerband
Een dekselsluitsysteem bestaat uit:

Dekselopvoerband
Dekselsluitmachine
De verbinding daartussen (een goot, transportband of een combinatie daarvan)
De bretech opvoerbanden zijn standaard voorzien van een bufferfunctie, direct bereikbaar banaf de bedieningsvloer. De bufferbak kan naar wens met een extra grote inhoud worden uitgevoerd.

Enkele speciale opties kunnen zijn:

Snap-on sluitmachine, voor verpakkingen met een opdrukdeksel
Deksel en container van kunststof, karton of metaal
Systemen voor vierkante deksels
Deksel-losdraaimachine (mogelijke combinatie met pottenleegmachine)
Vacuumsysteem op de sluitkop(pen)

Geïnteresseerd in dit product of een soort gelijke oplossing?
Vul het formulier in en wij kunnen u makkelijk helpen.