Transportband Trog

Bretech Roestvast Staal B.V. specialiseert zich in het ontwerpen, vervaardigen en leveren van op maat gemaakte trog transportbanden van roestvaststaal (rvs), specifiek aangepast aan de unieke behoeften en eisen van onze klanten. Onze expertise en innovatieve aanpak garanderen een oplossing die niet alleen aan jouw huidige eisen voldoet maar ook flexibel genoeg is voor toekomstige uitbreidingen en aanpassingen.

  • Trog rvs op maat mogelijk
  • Uitermate geschikt voor bulkgoederen
  • Verhoogde transportcapaciteit

Neem contact op 0521 512 929

Of mail ons via algemeen@bretech.nl.

Wat is een trog transportband?

Een trog transportband kenmerkt zich door zijn unieke u-vormige ontwerp, waarbij het midden van de band lager ligt dan de randen. Deze configuratie zorgt voor balans en dat losse (bulk)materialen tijdens het transport op hun plaats blijven en het risico op morsen aanzienlijk vermindert. De trogvorm vergroot niet alleen de capaciteit van de band door materialen effectief binnen te houden, maar vermindert ook de kans op verstrooiing tijdens het transport. Dit maakt trogbanden een ideale keuze voor sectoren die afhankelijk zijn van het efficiënt transporteren van bulkmaterialen, denk aan stortgoederen, graan, zand, grind en andere soortgelijke producten over lange afstanden.

Trogband op maat laten maken

Bij Bretech Roestvast Staal B.V. geloven we in het bieden van specifieke oplossingen. We ontwerpen en bouwen onze transportbanden specifiek volgens jouw wensen en eisen, waardoor we zeer specialistische oplossingen kunnen bieden. Of het nu gaat om een bijzonder compacte band, bouwwijze, hoge snelheid, nauwkeurige werking of unieke afmetingen, we streven ernaar de capaciteiten van de materialen optimaal te benutten.

De breedte van onze transportbanden begint bij 50 mm en neemt toe in stappen van 50 mm, tot een maximum van 1200 mm. Voor bredere banden bieden we op maat gemaakte oplossingen. De diameter van de eindrol wordt aangepast aan de breedte van de band om de beste prestaties te garanderen, met standaard diameters van 87 mm en 135 mm.

Wat is het maximale gewicht dat een trogband kan dragen?

Het maximale gewicht dat een trogbandtransporteur kan dragen, is afhankelijk van verschillende factoren. De lengte en breedte van de band zijn belangrijke factoren die invloed hebben op de maximale belasting. Daarnaast speelt het vermogen van de aandrijving een rol. De oriëntatie van de transporteur, of deze nu horizontaal ligt of schuin omhoog staat, evenals de aard van de producten (droog, nat of vochtig) en de omgevingsomstandigheden, hebben ook een impact op het maximale gewicht.

Als een grove richtlijn kan worden aangenomen dat een trogbandtransporteur ongeveer 15 kg per lengtemeter band kan dragen. Het is echter belangrijk te benadrukken dat dit een benadering is en dat de werkelijke capaciteit kan variëren afhankelijk van de specifieke combinatie van de bovengenoemde factoren. Voor een nauwkeurige bepaling van het maximale draaggewicht van een specifieke trogbandtransporteur, is het raadzaam om bij ons advies te vragen.

Trog rvs samenstellen

Voor elke trogband bieden we verschillende aanpassingsmogelijkheden. Ons team van ingenieurs verwerkt je aanvraag en stelt een voorstel samen dat speciaal voor jou op maat is gemaakt.

  • Bufferbak
  • Eventueel met profilering in de vorm van een chevron of met ribbels
  • Glad bandoppervlak
  • Inclusief metaaldetectie
  • Open of gesloten ondersteuning
  • Overkapping

Waarom kiezen voor Bretech Roestvast Staal B.V.?

Met onze op maat gemaakte transportbanden bieden we een meerwaarde die verder gaat dan alleen het leveren van een product. Ons doel is het opbouwen van een langdurige relatie met onze klanten. Hierbij voldoen we niet alleen aan de wensen en eisen, maar bieden we ook voortdurende ondersteuning en expertise voor toekomstige projecten en uitdagingen.

Een standaard modulaire transportband leveren we binnen 1 tot 2 weken. Voor een op maat gemaakte transportband is de levertijd beschikbaar op aanvraag.

Innovatie en kwaliteit

Ons team zet zich in om de grenzen van technologische mogelijkheden te verkennen. Dit betekent dat we, bijvoorbeeld, streven naar het toepassen van de kleinst mogelijke rol diameters. Dit verkleint de overgangen tussen transportbanden, wat resulteert in een soepeler productieproces en uiteindelijk een hogere productiviteit en efficiëntie voor jouw bedrijf. Doordat alle productie plaatsvindt in onze eigen werkplaats en we niet afhankelijk zijn van toeleveranciers, kunnen we korte levertijden garanderen van onze trogbanden.

Volledige ontzorging

Bretech Roestvast Staal B.V. is meer dan alleen een aanbieder; we zijn jouw partner in het vinden van het beste product voor jouw specifieke transportuitdagingen. We nemen de tijd om je behoeften grondig te begrijpen en bieden een totaaloplossing die jouw productieproces optimaliseert.

Ontdek onze verschillende transportbanden

Naast de specifiek op maat gemaakte trog transportbanden, die uitblinken in het transporteren van bulkmaterialen met minimale verstrooiing, biedt Bretech Roestvast Staal B.V. een breed scala aan andere soorten transportbanden, ontworpen om aan een diversiteit van transportbehoeften te voldoen:

Ontdek de prijs en vraag een vrijblijvende offerte aan

Ben je op zoek naar een trog transportband die perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften en eisen? Neem dan contact op met Bretech Roestvast Staal B.V. voor een vrijblijvende offerte. Samen vinden we de beste oplossing voor jouw transportvraagstukken.

Neem contact op 0521 512 929

Ook een trog transportband aanvragen?