Transportbanden

Bretech Roestvast Staal B.V. leidt de markt met geavanceerde rvs transportbanden. Onze oplossingen zijn perfect voor zowel de technisch onderlegde directeur als de hoofdinkoper zonder technische achtergrond. We bieden duidelijke, gedetailleerde informatie en ondersteuning. Onze transportbanden zijn op maat gemaakt, efficiënt en zeer betrouwbaar. Ben je op zoek naar grote of kleine transportbanden die je in jouw huidige productielijnen kan implementeren? Met onze eigen afdeling engineering en productie kunnen we snel inspelen op jouw wensen.

 • Verbetert de productiesnelheid
 • Toepasbaar in verschillende industrieën
 • Langdurig gebruik met minimaal onderhoud
 • Standaardoplossingen en transportbanden op maat

Neem contact op 0521 512 929

Of mail ons via algemeen@bretech.nl.

Bekijk onze collectie rvs transportbanden

In ons assortiment vind je een diversiteit aan transportbanden, elk ontworpen om te voldoen aan specifieke operationele behoeften en industrieën. Van robuuste, zware uitvoeringen voor industriële toepassingen tot flexibele en modulaire opties voor voedselverwerking en verpakking. We bieden oplossingen die efficiëntie, veiligheid en hygiëne garanderen. Ontdek de verschillende soorten transportbanen:

 • Trogbaan (bandmateriaal ligt in een trog vorm)
 • BT (sm) std (standaard bandtransporteur)
 • BTS (speciale extra schone opbouw met snaren aan de buitenzijde)

Bochtbaan transportband

Bochtbaan transportbanden

Bochtbaan transportbanden zijn ideaal voor het transporteren van materialen door bochten. Deze banden zijn perfect voor ruimtes waar rechte paden niet mogelijk zijn.

Bochtbaan transportbanden

Knik transportband blauw

Transportbanden met knik

Knik transportbanden zijn ontworpen voor situaties waar een scherpe hoek vereist is in het transportproces. Deze banden passen zich aan om een efficiënte materiaaloverdracht te garanderen.

Transportbanden met knik

Opvoer transportband blauw

Opvoer transportbanden

Deze banden zijn uitstekend geschikt voor het verticaal transporteren van producten, ideaal voor bedrijven die ruimte efficiënt willen benutten.

Opvoer transportbanden

Vlakke transportband

Vlakke transportbanden

Deze transportband is een veelzijdige keuze voor het eenvoudig transporteren van producten over vlakke oppervlakken. Geschikt voor een breed scala aan industrieën.

Vlakke transportbanden

Trog transportbanden

Trog transportbanden

Een transportband perfect voor het verplaatsen van bulkmaterialen, deze banden hebben een U-vormige sectie die het materiaal begeleidt en ondersteunt tijdens het transport.

Trog transportbanden

Z-baan transportband blauw

Z-baan transportbanden

Speciaal ontworpen voor toepassingen die een combinatie van verticale en horizontale bewegingen vereisen, ideaal voor complexe productielijnen.

Z-baan transportbanden

Transportband op maat en standaard productie

Bij Bretech Roestvast Staal B.V. begrijpen we dat elke productielijn uniek is. Daarom bieden we zowel standaard serieproducten als volledig op maat gemaakte transportbandoplossingen aan. Of je nu een direct-klaar systeem zoekt of een specifiek ontwerp nodig heeft dat aansluit bij jouw unieke eisen, ons ervaren team staat klaar om een passende oplossing te ontwikkelen. Met een combinatie van vakmanschap, jarenlange ervaring en een klantgerichte aanpak, zetten we jouw uitdagingen om in efficiënte bewegingen binnen jouw productieproces. We kunnen zowel grote als kleine transportbanden leveren.

Ontdek de mogelijkheden en laat ons je helpen om de perfecte balans tussen functionaliteit en innovatie te vinden. Neem contact met ons op om te sparren over hoe we samen de ideale transportoplossing kunnen realiseren.

De levertijd van een standaard modulair opgebouwde transportband is 1 à 2 weken. De levertijd van een op maat gemaakte transportband is op aanvraag.

Transportbanden: rvs of aluminium

Transportbanden gemaakt van rvs of aluminium voldoen aan de strenge hygiëne-eisen van diverse industrieën, met name de voedingsindustrie. Rvs transportbanden zijn bijzonder geschikt voor het verwerken en verpakken van levensmiddelen zoals vlees, vis en groenten, dankzij hun betrouwbaarheid en makkelijke reiniging. Deze transportbanden zijn essentieel voor de AGF, codeer, farmaceutische, grafische, logistieke, verpakkings- en voedingsindustrieën. Bovendien bieden ze een aangepaste oplossing die zorgt voor efficiëntie en hygiëne in productieprocessen.

Innovatie in modulaire transportbanden

Bij Bretech Roestvast Staal B.V. zetten we onze jarenlange expertise in om voorop te lopen in de ontwikkeling van modulaire transportbanden. Ons systeem, ontworpen voor flexibiliteit, laat het toe om modules vanaf 100 millimeter breed en tot 4 meter lang naadloos te koppelen. Dit garandeert een perfecte afstemming op jouw productielijn, met de mogelijkheid tot maatwerk voor unieke eisen.

Rvs transportband samenstellen

Bij elke bandtransporteur kun je kiezen uit diverse aanpassingen. Ons engineeringteam zal je aanvraag verwerken en een op maat gemaakt voorstel opstellen.

 • Open of gesloten ondersteuning
 • Glad bandoppervlak of met meenemers
 • Pneumatische bandsturing
 • Toepassing schakelbanden in kunststof- of metaalgaas
 • Inbouw van metaaldetectie
 • Toepassing van een bufferbak
 • Overkapping

 

Uitgangspunten en specificaties

Onze transportbanden starten met een bandbreedte van 50 mm, en deze verhoogt vervolgens in stappen van 50 mm tot een maximum van 1200 mm. Voor breder dan dit, bieden we maatwerk. De eindroldiameter is afgestemd op de bandbreedte voor optimale prestaties. De standaard roldiameters zijn: 16 mm, 33 mm, 54 mm, 87 mm en 135 mm. Volgens onderstaand overzicht vullen we de bandtransporteur verder in:

 • Afmeting product
 • Maximale eindroldiameter
 • Rolovergang/inbouwsituatie
 • Diameter eindrollen
 • (Zijdelingse) bandbelasting
 • Sanitaire eigenschappen
 • Type aandrijving
 • Type transporteur
 • Opstelling
 • Overige opties

Lengte

De lengte van onze transportbanden wordt aangepast per bestelling en is afhankelijk van het type en de breedte van de transporteur. Voor lengtes tot ongeveer 4 meter gebruiken we één stuk plaatstaal (3 mm rvs). Bij lengtes tot 8 meter worden delen aan elkaar gelast tot een geheel, waarbij we de lasnaad glad en onzichtbaar afwerken voor een naadloze uitstraling.

Aandrijving

Onze transportbanden kunnen uitgerust worden met verschillende types aandrijvingen: motorreductor met ketting of tandriem, opsteekreductor, of trommelmotor. De plaatsing van de aandrijving is flexibel; deze kan bij een van de koprollen of centraal onder de transporteur. Voor efficiëntie en kostenbesparing geven we de voorkeur aan directe aandrijving op de eindrol, eventueel uitgerust met antislipmateriaal voor extra grip.

Baandeel

Het baandeel vormt de kern van onze transportbandconstructie, ondersteunend voor belangrijke onderdelen zoals framepoten en eindrollen en fungeert als glijoppervlak voor de band. Typisch is het baandeel breder dan de band zelf, behalve in onze BTS-uitvoering, waar de band juist breder is. Dit maakt de BTS-versie uiterst hygiënisch, aangezien de band snel en eenvoudig te verwijderen is voor reiniging, ideaal voor processen die in twee richtingen lopen. Baandelen kunnen vlak, trogvormig of geprofileerd zijn om optimale prestaties te garanderen.

Transportband

Er is een breed scala aan bandkwaliteiten en -uitvoeringen beschikbaar, met keuzecriteria zoals mechanische eigenschappen (wrijvingscoëfficiënt, aanhechting, sterkte, temperatuurbestendigheid), chemische bestendigheid (tegen bijvoorbeeld olie en vet), en de aanwezigheid van snaren, meenemers, of zijgeleiding. Ook zijn er weefselloze banden beschikbaar, die elk aangepast kunnen worden aan de specifieke eisen van jouw toepassing.

Sporen

Voor een goed sporende band is nauwkeurige fabricage en montage essentieel. Bij scheefloop door diverse oorzaken kan een spoorsysteem uitkomst bieden. Een passief systeem voorkomt excessieve scheefloop, terwijl een actief systeem de band automatisch corrigeert naar het midden, vaak pneumatisch. Deze systemen zorgen voor een optimale werking en duurzaamheid van de transportband.

Speciale uitvoeringen

Bretech Roestvast Staal B.V. biedt speciale uitvoeringen van transportbanden die zijn ontworpen voor unieke toepassingen en uitdagingen, zoals opvoerbanden met bufferbakken en uitvoergoten, constructies met draaitafels, magnetische opvoerband-zijbanden voor metaaldetectie, buffer doseerbanden voor nauwkeurige hoeveelheidsregeling en zwanenhals transporteurs voor specifieke transportroutes.

Reiniging

Onze systemen zijn specifiek ontworpen voor optimale reiniging in de voedingsmiddelenindustrie, met kenmerken zoals voldoende ruimte tussen bewegende onderdelen, gebruik van afstandsproppen, opklapbare eindrollen, volledig of tweezijdig afgelaste delen, het vermijden van dode hoeken, en de keuze voor rvs-materiaal 304 of 316. Deze eigenschappen garanderen een grondige schoonmaak, essentieel voor hygiëne en voedselveiligheid.

Overige opties

We bieden diverse aanvullende opties voor transportbandsystemen, zoals verrijdbare uitvoeringen, zijgeleiding, overkappingen, schrapers voor het schoonhouden van de band, rvs-lagers en elektrische besturing. Deze opties verhogen de functionaliteit en aanpassingsvermogen van de systemen aan specifieke productiebehoeften.

Innovatie in modulaire transportbanden

Bij Bretech Roestvast Staal B.V. zetten we onze jarenlange expertise in om voorop te lopen in de ontwikkeling van modulaire transportbanden. Ons systeem, ontworpen voor flexibiliteit, laat het toe om modules vanaf 100 millimeter breed en tot 4 meter lang naadloos te koppelen. Dit garandeert een perfecte afstemming op jouw productielijn, met de mogelijkheid tot maatwerk voor unieke eisen. Een rvs transportband is onder andere ideaal voor de voedingsindustrie, waar hygiëne voorop staat. Ze zijn de betrouwbare keuze voor het verwerken en verpakken van levensmiddelen, variërend van vlees en vis tot groenten. Onze bandtransporteurs hebben de volgende voordelen:

 • Stabiele constructie geheel uit rvs
 • Gelijkmatige snelheid
 • Geruisloos
 • Dicht bandoppervla
 • Lage prijsklasse
 • Modulaire opbouw met standaardconstructies
 • Gebombeerde eindrollen
 • Geen uitstekende delen buiten de eindrollen

Met een bandtransporteur is jouw productielijn continu in beweging

Je zoekt uiteraard naar praktische oplossingen en kwaliteit waar je op kunt vertrouwen. Daarom leveren we alle producten startklaar op en werken ze zodanig af dat ze jarenlang bestand zijn tegen zware omstandigheden. Bretech Roestvast Staal B.V. erkent het belang van continuïteit en een veilige, aangename werkomgeving.

Ons vakmanschap is innovatief en gericht op efficiëntie, met producten die specifiek zijn ontworpen om jouw productielijn actief en efficiënt te houden. Elk product beantwoordt aan een unieke klantvraag, waarbij we betrouwbare, doordachte oplossingen bieden die jouw processen soepel en continu in beweging houden.

Neem contact op 0521 512 929

Transportbanden kopen bij Bretech Roestvast Staal B.V.

Ontdek hoe we bij Bretech Roestvast Staal B.V. te werk gaan om jouw productieproblemen op te lossen, met een duidelijk en efficiënt stappenplan:

 1. In de offertefase beoordelen we jouw project grondig en bedenken we de oplossing voor jouw specifieke uitdaging. We stellen ook de eisen vast waaraan de oplossing moet voldoen.
 2. We bepalen de essentiële componenten voor de oplossing, zoals de aandrijving en het type bandmateriaal, om de levertijd nauwkeurig te kunnen inschatten.
 3. Na goedkeuring van de offerte bestellen we direct de belangrijkste componenten. Dit houdt onze levertijden kort en zorgt ervoor dat jij als klant minimale vertraging ervaart.

Geïnteresseerd in dit product of een soort gelijke oplossing?
Vul het formulier in en wij kunnen u makkelijk helpen.