Transportband Vlak

Bretech Roestvast Staal heeft veel ervaring met het bouwen van transportbanden. De vlakke transportband is de meest voorkomende uitvoering van de transportband. Vlakke transportbanden worden vaak ingezet voor of na een machine en moeten de producten aan- of afvoeren. Vlakke transportbanden kunnen ook worden ingezet om zowel handmatige of machinele handelingen aan de producten te verrichten.

Uitgangspunten transportband

Bretech Roestvast Staal bouwt transportbanden volledig volgens opdracht van de klant. Wij maken hierbij onderscheidt tussen tussen standaard transportbanden en specials. Bij standaard transportbanden maken wij gebruik van onze modulaire opbouw en gaan wij uit van enkele uitgangspunten.

Bandbreedte: Begint bij 50 mm en loopt daarna per 50 mm op. De maximale bandbreedte is 1200 mm, daarboven wordt het een special. Eindroldiameter en bandbreedte hangen met elkaar samen.

Eindrollen: Standaard roldiameters in mm zijn rond 16/33/54/87/135. Voor schoonmaakdoeleinden van de transportband is meestal 1 eindrol opklapbaar. Bij het opklappen van deze rol hangt de band los zodat er gemakkelijk onder de band kan worden schoongemaakt. De inloop- of beginrol wordt meest gebruikt om te spannen en te sturen. De uitlooprol is meestal de aangedreven rol en beperkt instelbaar.

Eigenschappen Bretech transportbanden

Onze transportbanden zijn modulair opgebouwd en zijn ontworpen om het gebruiksgemak te vergroten en de veiligheid van de medewerkers te kunnen garanderen.

Lengte: De lengte van de transportband is per order bepaald en wordt begrensd door type en breedte van de transporteur. Tot circa vier meter lengte wordt 1 transportband uit 1 lengte plaat gemaakt. Langer is mogelijk door middel van lassen.

Baandeel: Het baandeel is het stuk plaatwerk dat de dragende constructie vormt voor framepoten, eindrollen, zijgeleiding en andere opties. Het is tegelijk het glijdend oppervlak voor de band en wordt in enkele gevallen uitgevoerd met bulten om vacuum te voorkomen.

Aandrijving: Aandrijving is mogelijk met motorreductor, opsteekreductor of trommelmotor. De aandrijving kan op 1 van de koprollen geplaatst worden, of midden onder de transportband. Voorkeur, ook uit kostentechnisch oogpunt, is aandrijving direct op de eindrol. De aandrijfrol kan voorzien worden van antislip materiaal.

Reiniging: Omdat schoonmaken van de transportband belangrijk is zijn de systemen van Bretech daar optimaal voor ingericht.

  • Voldoende ruimte tussen bewegende delen.
  • Afstandsproppen bij verbindingen waar twee delen samen gebout worden.
  • Een opklapbare eindrol.
  • Volledig of tweezijdig afgelaste delen.
  • Geen dode hoeken.
  • RVS materiaal 304 of 316.

Geïnteresseerd in dit product of een soort gelijke oplossing?
Vul het formulier in en wij kunnen u makkelijk helpen.