Voor het stralen van roestvast staal bent u bij Bretech Roestvast staal aan het juiste adres. Bretech heeft ruim 20 jaar ervaring met het stralen van RVS en aluminium. In onze straalcabine van 8 x 4.1 x 3.3 meter kunnen wij nagenoeg al uw producten stralen. Bretech kan uitsluitend RVS en aluminium stralen. Er is dus geen kans op vervuiling van uw RVS producten, uw RVS blijft ook RVS in de toekomst!

Bretech Roestvast Staal streeft naar totaaloplossingen en levert hoogwaardige kwaliteit. Door ons vakkundige personeel zijn wij in staat uw RVS en aluminium producten snel en vakkundig te stralen. U kunt bij ons terecht voor seriematige opdrachten, eenmalige opdrachten en spoedklussen. Ook bieden wij de mogelijkheid om uw producten na het stralen te behandelen en stofvrij te verpakken, op deze manier bent u gegarandeerd van een perfect resultaat. Ook het transporteren naar u of uw klanten behoort tot de mogelijkheden. Onze installatie is tevens voorzien van een groot voorraadreservoir waardoor wij ook tijdens grote klussen en series een constante kwaliteit kunnen garanderen.

Glasparel stralen

Glasparelen of glasparel stralen is een methode om RVS en aluminium oppervlakten te verfraaien, reiningen en te verharden. Bij glasparel stralen wordt het onbehandelde oppervlakte onder hoge druk bespoten met gebroken glaskorrels. Deze behandeling levert een mat grijs en egaal oppervlakte op. Na het glasparel stralen is het product vrij van lasverkleuringen, oxidatielagen of eventuele oude verflagen. Een gestraald oppervlakte is tevens klaar om gecoat of gespoten te worden.

Glasparel stralen wordt vaak toegepast op machines en apparaten die worden gebruikt in de voedingsmiddelen en pharmaceutische industrie. Na de behandeling heeft eventueel vuil en bacterieen minder kans zich te hechten op het oppervlakte.

Glasparel stralen kan relatief snel worden uitgevoerd en is mede hierom een goedkoop alternatief voor polijsten of slijpen.

Keramisch stralen

Bretech Roestvast Staal beschikt over een kleine hand- straalkast waar wij uw producten keramisch kunnen stralen. Bij keramisch stralen wordt er gestraald met een keramische korrel waarmee een lagere ruwheid wordt verkregen dan glasparel stralen. Keramisch stralen levert een ten opzichte van glasparel stralen een donkerder kleur op. Men verkiest keramisch stralen boven glasparel stralen vanuit een esthetisch oogpunt, ook hierbij geldt dat na het stralen eventueel vuil, lasverkleuringen en oxidatielagen verdwenen zijn.

Aluminium stralen

Wij kunnen naast uw RVS producten ook uw aluminium producten stralen, dit gebeurt op eenzelfde manier als RVS stralen. Aluminium wordt veelal gestraald om oude coating- en verflagen te verwijderen, of om het product gereed te maken om te spuiten of coaten.

Aluminium is een zacht non-ferro metaal wat met beleid moet worden gestraald. Een te hoge druk of te grove korrel veroorzaken blijvende kleurverschillen. Bretech Roestvast Staal beschikt over het vakmanschap om aluminium met beleid te stralen. Een perfect egaal grijs oppervlakte is het resultaat.

Behandelen, passiveren en verpakken

Het is raadzaam om uw producten 24 uur te laten rusten na het stralen, in deze 24 uur verhardt het RVS en aluminium zich naar originele sterkte. Doet u dit niet dan is het mogelijk dat enig vuil en vingerafdrukken zichtbaar blijven. Dit proces is voor een eventuele spoedopdracht te versnellen door het product te behandelen.

Wij kunnen uw product na het stralen ook verpakken zodat u verzekerd bent van onze hoogwaardige kwaliteit. Wij verpakken uw producten slechts met materialen die geen beschadigingen kunnen veroorzaken op het gestraalde oppervlak.