Voor het Beitsen van RVS bent u bij Bretech Roestvast Staal aan het juiste adres. Bretech heeft al ruim 20 jaar ervaring met het beitsen van roestvast staal en in onze moderne beitsruimte kunnen wij vrijwel al uw producten beitsen.

Wij hebben de mogelijkheid om uw producten plaatselijk te beitsen, bijvoorbeeld alleen op de lasnaad of het tapgat. Of het product in zijn geheel te beitsen door dit onder te dompelen in een groot bad gevuld met beitsvloeistof. Bretech Roestvast Staal heeft een beitsbad van 1,5 x 1,25 x 1,6 meter. Met behulp van een bovenloop kraan kunnen wij producten tot 250 kg beitsen.

Beitsen / passiveren

Beitsen of passiveren wordt alleen toegepast bij roestvast staal. Roestvast staal dankt zijn corrosiewerende eigenschap aan een zeer dunne laag chroomoxide, een zogenaamde passieve laag. Deze laag herstelt automatisch na beschadiging als het in aanraking komt met zuurstof. Enige voorwaarden hiervoor is dat de onderlaag schoon, zuiver en vrij van vervuilingen moet zijn.

Door diverse bewerkingen die het RVS product ondergaat tijdens het productieproces verliest het plaatselijk zijn chroomoxide laag en raakt vervuild. De corrosieweerstand is hierdoor een stuk lager. Na een beitsbehandeling is al het vreemde metaal verwijderd en hersteld de chroomoxide laag volledig.

Beitsen is de enige behandeling die de corrosiewerende eigenschap van roestvast staal volledig hersteld.