Verdeelbaan

De verdeelbaan of lijnverdeler is 1 van de paradepaardjes uit het assortiment van Bretech. De verdeelbaan wordt volledig door Bretech Roestvast Staal geengeneerd en geproduceerd en is de ideale oplossing voor het verdelen van producten over twee of meer productielijnen. De verdeelbaan wordt volledig uit RVS onderdelen opgebouwd en is geschikt voor natte en vochtige ruimtes.

Uw producten liggen op lamellen die zijdelings verplaats worden. Zonder dat uw producten opzij gedrukt worden is er toch sprake van zijdelingse verplaatsing. Uiteraard van de verdeelbaan ook gebruikt worden om twee of meerdere lijnen samen te voegen.

De verdeelbaan werkt voor een groot gedeelte mechanisch en is uitgerust met diverse veiligheidsopties om vastlopen te voorkomen. Hierdoor werkt de verdeelbaan voor 99,99% storingsvrij. De sturing vindt plaats op basis van een elektrisch signaal. Dit gebeurt bijvoorbeeld op basis van optische waarneming, op aantal, op gewicht, op kleur of op uitval. De verdeelbaan werkt naar keuze elektrisch/pneumatisch of geheel elektrisch. De verdeelbaan is vrijwel geheel gemaakt van RVS en kan worden toegepast is een omgeving waar HACCP en Safety Food normen gelden.

Technische gegevens verdeelbaan

De technische gegevens van de hierboven getoonde verdeelbaan zijn als volgt:

  • Zijdelingse verplaatsing: standaard 150 of 300 mm (handmatig nauwkeurige afstelling circa 25 mm)
  • Lengte van de machine ca. 1500 mm
  • Snelheid maximaal 15m/min (bij een lamellensteek van 25,4 mm)
  • Inlooprol diameter 160 mm
  • Uitlooprol diameter 110 mm

Overige producten en diensten Bretech

Bretech is specialist op het gebied van RVS bewerking en biedt diverse producten en diensten. Bekijk de volgende pagina’s voor de overige producten en diensten van Bretech Roestvast Staal.